Kopogtat az ősz?

2010.08.25. 23:21 | Tibay | Szólj hozzá!

Címkék: nem tv a ősz tél szezon lakás spórolás drága hideg fizetés pest súlyos komló téli csere fűtés normális pesti kopogtat

 Nem nagyon szoktam figyelni az időjárásra, de most, a mai nap folymaán egy kicsit fúrcsa érzésem támadt. Olyan érzésem volt, mintha már kezdene elmúlni a nyár, és itt kopogtatna már az ősz. Még nem nagyon van kedvem az őszhöz, mert az ősz számomra nem más jelen pillanatban, mint a fűtési szezon kezdete, ami nem is olyan olcsó dolog a mai világban, pláne nem Komlón. Imádom, mikor mutatják a tv-ben a Pesti embereket, amint mutogatják a számlájukat (és ezzel nem akarok álltalánosítani, és senkit sem megbántani), hogy sosem volt még ilyen drága a számlájuk. És mit látok? 2,5 szobás lakás, és a fűtés díja: 13.000 Ft. Nahát, milyen drága is. Nálunk viszont volt már olyan téli szezon, és nem is olyan régen, amikor például apukám is 45.000-t fizetett fűtésre, és tiszta hideg volt. Szóval? Akkor hogy is működik ez az egész? Nem értem. Egyszerűen nem. De talán nem is az én dologom megérteni a dolgot. Szívesen cserélnék azért én is sok emberrel, akiknek sokkal kevesebb a fűtésük, mint nekem, pedig csak egy egyszerű, egy szobás lakásban élek, amit persze bérlek, hiszen egyszerűen lehetetlen helyzet alakult ki nálunk. Nincs lehetőség a normális életre. Ha lakást akar az ember venni, akkor annak igen is nagyon súlyos dolgokat kell átélnie, bár szerencsére már csak forint alapu hitelt lehet felvenni. De nézzük csak az én helyzetemet. Itt vagyok 26 évesen, és nincs semmim amit felmutathatnék. Ha lakást szeretnék, akkor ahhoz nem elég az a lakás, amit venni szerenék, de nem ám, ahhoz igen is kell még vagy még egy ingatlanfedezet (honnan? épp venni akarok!!!) vagy épp önerő (miből? az 50 ezres fizetésből????) Szóval már az érdeklődésnél el is akad az ember. Akkor hogyan tovább? Vagy ennyi volt? Nincs tovább? Maradjon az ember örökre albérletben? Huhh, na, ha valakinek van valami jó kis ötlete, rámkommentezhetne, mert már 7 éve élek albérletben, és nagyon unom már. Köszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://tibay.blog.hu/api/trackback/id/tr802248098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása