Gyorsan finomat!

2013.08.26. 13:19 | Tibay | Szólj hozzá!

Címkék: ingyen könnyű recept gyors cukkini finom lecsó

Nem csak hogy egészséges de gyorsan el is készíthető a mai finomság és még finom is :)

Cukkinis lecsó

Mindenki által már jól ismert receptet szeretnék egy kicsit felturbózni, hiszen egy kis változatosság soha nem fog neki megártani.
Mivel a kertben megtermett jó pár cukkini, így gondoltam kell vele valamit kezdeni. Hát nálam a következő lett a recept:

Hozzávalók (4 főre):

8 g só
4 gerezd fokhagyma
32 dkg cukkini
20 dkg vöröshagyma
32 dkg paradicsom
48 dkg zöldpaprika
28 dkg búzaliszt
4 dkg fűszerpaprika
20 dkg kaskavál juhsajt
0,8 dl víz
2 közepes darab tojás


Elkészítés:

A vékony szeletekre vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát is megpárolom. Ekkor teszem rá az apróra vágott hámozott paradicsomot. Amikor kiadta a levét, megy bele az ujjnyi hasábokra vágott cukkini és paprika. Megsózom. Fedő alatt közepes hőfokon főzöm a lecsómat. Amikor elérte a kívánt állagot, akkor leveszem a fedőt és megszórom a fűszerpaprikával. Megkeverem az ételt. Amikor forr, beleszaggatom a nokedlit. (Nokedli: a lisztet tojással és kevés vízzel összekeverem. Megsózom.) Néhány perc után el is készül az étel. Tálaláskor juhsajtot csipkedek rá.

Tényleg isteni finom lett!

Jó étvágyat mindenkinek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tibay.blog.hu/api/trackback/id/tr85477659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása